Zwangerschapsyoga Heleen Backus Nijmegen 2017-12-06T13:00:04+01:00

Zwangerschapsbegeleiding op basis van yoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschap en bevalling zijn hoogtepunten in een mensenleven. Het zijn emotionele en spannende gebeurtenissen waarop steeds meer mensen zich zo goed mogelijk willen voorbereiden.

Zwangerschap wordt meestal niet elke dag als ‘blijde verwachting’ ervaren. Veranderingen in de hormoonhuishouding maken je soms hypergevoelig. Na het aanvankelijke geluksgevoel krijg je soms te maken met twijfels en angsten.

Met al die intensieve veranderingen en gevoelens kun je leren omgaan. Juist in de zwangerschap kan yoga je enorm helpen.

Individuele lessen

Sinds 2010 heb ik er voor gekozen geen groepslessen meer te organiseren maar me meer te richten op de persoonlijke begeleiding. In vijf á zes lessen van 1,5 uur kan ik nog beter ingaan op de persoonlijke vraag en behoefte van de zwangere en eventueel haar partner om zich goed geïnformeerd en ontspannen voor te bereiden op de bevaling. Voor iedereen blijkt dat weer anders te zijn. Er zal o.a. aandacht zijn voor weeën, pijn, hoe je kunt leren omgaan met pijn en wat voor rol je partner eventueel kan spelen bij het bevorderen van een ontspannen bevalling. Maar ook het plezier dat je aan het zwanger zijn kunt beleven en hoe je contact kunt maken met je ongeboren kindje, kan aan bod komen.

Over het algemeen zorgt de natuur ervoor dat alles goed verloopt maar soms moet de natuur een handje geholpen worden, ook dan is yoga een enorme steun.

Tekst van een Artikel in ForYou Magazine: