Referenties 2022-08-26T21:26:34+02:00

Referenties

Helemaal ontspannen met yoga

donderdag 27 oktober 2011

Ietwat gespannen fiets ik bij de avondschemering richting Yogastudio Hazenkamp. Daar wacht mij een plek in de yogales waaraan ik mag deelnemen. Ik ben benieuwd wat mij te wachten staat. Hoe ontspannen ben ik straks? En in wat voor houdingen ga ik mij worstelen? Heb ik morgen spierpijn?

Sfeervolle ruimte

Bij de yogastudio word ik begroet door een vriendelijke yogalerares. We lopen de yogaruimte binnen, waar sfeerverlichting en kaarsen al voor een ontspannen sfeer zorgen. Wat mij direct opvalt, is dat er een kast staat met allerlei attributen. Leerlingen grijpen naar kussentjes en dekens en ik besluit zelf ook het een en ander aan materiaal te hamsteren.

Meteen ontspannen

De les begint met ontspanningsoefeningen op de grond. Dat is wel wat anders dan de actieve oefeningen die ik bij poweryoga gewend was! Daar moest je de ontspanning als het ware verdienen door eerst zeer actief te zijn.

Hard werken

In deze yogales vind je eerst de rust, waarna je verschillende oefeningen doet om spieren en gewrichten los te maken en te versterken. En dat moet je niet onderschatten! Zo krijgen mijn heupspieren er flink van langs en vecht ik tegen verzuring als ik wel erg lang in een bepaalde houding sta. Hier merk ik dat ik geniet van de uitdaging, dat mijn lichaam moet werken om te ontspannen.

Dan volgen er rek- en strekoefeningen, waarbij er flink aan mijn schouderbladen getrokken wordt. Ja, dan merk je wel hoe vast het daar zit! Het is even doorbijten, maar daarna voelt de boel zo ontspannen en los dat ik mij voorneem om ook thuis te oefenen.

Een transformatie

De tijd vliegt om! Na de afwisseling van oefeningen volgt de ontspanning, hoewel ik eigenlijk al heel ontspannen ben. Het is alsof ik een soort transformatie heb ondergaan: terwijl ik met lichte spanningskwaaltjes en vermoeide schouderbladen de les in kwam, verlaat ik pijnloos en ontspannen de yogales. Ik voel me herboren!

Conclusie

Bij de yogales van Yogastudio Hazenkamp staat ontspanning voorop. Het is geen haastige reeks van oefeningen, maar een kalme stroom van houdingen die je steeds meer in de ontspanning trekken. Heb je last van stress of slapeloosheid? Wil je je geest even helemaal leeg maken? Dan is yoga zeker aan te raden! Ik heb die nacht dan ook heerlijk geslapen.

Yoga bij Yogastudio Hazenkmap

Heleen Backus
Hazenkampseweg 26
6531 NK Nijmegen

Tel: 06-102 989 71
E-mail: info@yoganijmegen.nl
https://www.yoganijmegen.nl