Persbericht 2017-11-13T08:49:14+01:00

Persbericht

Yogadocenten gecertificeerd voor Yoga aan (ex-)kankerpatiënten

Amsterdam, 21 mei 2011

Op zaterdag 21 mei is in Amsterdam het certificaat Yoga bij Kanker uitgereikt aan 15 Nederlandse yogadocenten.

De gecertificeerde yogadocenten, afkomstig uit heel Nederland, hebben een
jaar lang scholing gevolgd en voldoen aan de specifieke en hoge eisen die het geven van zogenaamde H-Yoga aan deze speciale doelgroep stelt.

Naast het trainen van specifieke lesvaardigheden, biedt de specialisatiecursus tevens grondig inzicht in het ontstaan en het verloop van en de medische behandeling en nazorg bij kanker.

De gecertificeerde yogadocenten mogen als enigen in Nederland H-Yogalessen geven en het H-Yoga keurmerk voeren. De specialisatie Yoga bij Kanker is erkend als bijscholing door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Steeds vaker wordt, ook in medische kringen, onderkend dat yoga een heilzame werking heeft op de gemoedstoestand van (ex)kankerpatiënten. Lichamelijke ongemakken en de zware geestelijke belasting die ziekte en (de bijwerkingen van) de vaak langdurige behandeltrajecten veroorzaken kunnen in veel gevallen verlicht worden door het volgen van speciale aangepaste yogaprogramma’s.

Het H-Yogaprogramma heeft als uitgangspunt dat het geen claims tot medisch herstel opeist en juist een aanvulling op de reguliere oncologische, medische en sociaal-medische (na)zorg is. Het H-Yogaprogramma en de speciale opleiding zijn ontwikkeld in samenspraak met en met steun van zowel (medische) zorgverleners als (ex-)kankerpatiënten.

De opleiding wordt verzorgd door Stichting SARA Nederland, die ook het certificaat uitreikt en de kwaliteit van het aanbod controleert.

Meer informatie over de opleiding, de achtergronden en locaties waar H-Yoga wordt gegeven: www.yogaenkanker.nl.