Resi Messelink 2017-11-13T08:54:16+01:00

Resi Messelink

Resi Messelink is een ervaren T’ai Chi docent met een interne en energetische specialisatie.

Vanuit haar bedrijf ‘De Kleine Weg’ is zij actief voor haar school:
‘T’ai Chi Chuan Nijmegen’.

Visie, ervaring en werkwijze

Zij geeft begeleiding vanuit een Taoïstische visie, in groepsverband en individueel. De afgelopen 20 jaar heeft zij veel ervaring opgedaan in het les geven aan diverse doelgroepen; particulieren, kinderen, senioren, mensen met beperkingen, studenten, mentoren en academici. Voor bedrijven en instellingen, in het Cordium en aan de voormalige authentieke Stichting Han Fortmann, als centrum gevestigd op de campus van de RUN te Nijmegen.

Wat is T’ai Chi ?
T’ai Chi is het actief ontspannen van lichaam en geest volgens de eeuwenoude Oosterse bewegingsleer T’ai Chi Chuan. Vormgegeven in het uitvoeren van langzame, vloeiende bewegingen volgens een vast patroon. Letterlijk vertaald betekent dit: ‘De meest verheven kunst van het schaduwboksen’. Het is een combinatie van meditatie, lichaamsoefeningen en vechtsport (zelfverdediging). Bij de juiste uitvoering leidt dit tot: goede geaardheid, directe ontspanning, het verkrijgen van meer energie, een betere houding en sterke botten, spieren en bindweefsel. Bovendien wordt innerlijke zachtheid, weerbaarheid en kracht opgebouwd. De bewegingen hebben een zachtaardig en vriendelijk karakter waardoor iedereen tot op hoge leeftijd deel kan nemen.

Naast het effect van ontspanning en in balans zijn op alle niveaus kun je ervaren dat;

Je ontstijgt aan de tijd( in het moment zijn) en je begeeft je in een andere dimensie: een tijdloze (4e) dimensie. De ervaring alsof de tijd stil staat.

T’ai Chi Chuan tevens de mogelijkheid biedt tot verruiming/verhoging (ascensie) van ons bewustzijn doordat onze energie de ruimte (5e dimensie) krijgt, waarbij er sprake is van een polariteit die overal tegelijkertijd aanwezig is. Het ontstijgen aan de verschillen, alleen de overeenkomsten zijn het uitgangspunt. In spirituele zin betekent dit in het moment zijn, in verbinding zijn met al wat is.

T’ai Chi en Mindfulness

T’ai chi is in alle opzichten een ideale basis voor een Mindful leven.

De activiteiten op deze locatie zijn het verzorgen van cursussen en workshops.

De contact gegevens zijn:

www.taichichuannijmegen.nl

t.messelink@chello.nl

024-3234534