José Mans 2017-11-13T08:39:00+01:00

José Mans

Mijn naam is José Mans – Hoksbergen.

Al enige tijd ben ik bezig met Kundalini Yoga. Eerst als leerling en later als yogadocent. Ik heb mijn opleiding genoten bij Christine Michon te Enschede. Daar heb ik Level 1 en de module Vitality and Stress gevolgd. Ook ben ik jaren in de leer geweest bij Sylvia Mullaart Bonn van Lust for Life. Zij heeft mij enorm geïnspireerd vanwege haar veelzijdige en brede kijk op Yoga in de Westerse Wereld. Daarnaast heb ik verschillende kinderyoga opleidingen gevolgd.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs als leerkracht. Voor mij is het speciaal onderwijs de ideale plek om te kijken naar wat ieder mens kan, waar ieders mogelijkheden liggen en daar de uitdaging in te vinden.

Kundalini Yoga heeft mij geleerd om dichterbij mezelf te komen waardoor ik meer van mezelf en het leven ben gaan begrijpen. Het maken van keuzes, meer energie en positief en prettig in het leven staan zijn onder andere mooie cadeautjes van de Kundalini Yoga. Ik nodig je van harte uit om deze geweldige Yogavorm samen te beleven.

Kundalini Yoga is een actieve, pittige vorm van yoga. Door deze eigenschap past Kundalini Yoga uitstekend bij de huidige dynamische levensstijl: hij brengt ontspanning, vitaliteit en gezondheid.

Sinds jaar en dag behoort Kundalini Yoga tot de effectiefste yogatechnieken. Zijn basis is prettig en gemakkelijk eigen te maken. Daarnaast is Kundalini Yoga bijzonder veelzijdig van aard. Daardoor is hij zeer geschikt voor mensen met verantwoordelijkheden in (zowel) studie, werk en relaties. Kortom: goed te gebruiken in het leven van alledag.

De yogalessen zijn zo opgezet dat ze voor eenieder geschikt zijn: je bepaalt zelf de intensiteit ervan. Lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken, het zingen van mantra´s en/of meditatie zijn de vaste onderdelen in een les.

Verder zijn de afzonderlijke yogalessen opgebouwd rond verschillende thema´s. Ademhaling, hormonen, De Acht Chakra´s, stoelgang, depressie, De Tien Lichamen, Stress en rugklachten zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die tijdens de yogalessen aan bod komen.

De praktische ´bruikbaarheid´ van Kundalini Yoga is verbonden met een diepere spirituele achtergrond. Hij laat mensen (weer) een betekenisvol, geïntegreerd en gezond leven in deze uitdagende tijd vinden. Kundalini Yoga benadrukt de vrijheid van het individu en gaat plezier en humor niet uit de weg.

Tel: 0481 376019

Website: www.enjoyyoga.nl

E-mail: jhoksbergen@hetnet.nl